ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Ve Bademli Hindi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193451)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Erikli Ve Bademli Hindi
 
Erikli Hindi - Hindi Nasıl Pişirilir - Bademli Hindi



Malzemeler


500 gr. hindi eti

2 çorba kaşığı zeytinyağı

100 gram kuru üzüm (sultani)

1 çorba kaşığı taze kekik

1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)

4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem

8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek

Yarım demet kıyılmış maydanoz

3 Adet adaçayı yaprağı

12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)

6 Adet karanfil

Tuz, karabiber

3 su bardağı piliç suyu


Tarifi


Zeytinyağını tavada ısıtın. Hindi etlerini kavuran. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun. Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuru üzüm kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiberi bü tencerede karıştırın.


3 su bardağı piliç suyunu ekleyin. Hafif ateşte 25 dakika kaynatın. Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın.


Etleri servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış badem serperek, servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.