![]() |
Erikli Ve Bademli Hindi
Erikli Hindi - Hindi Nasıl Pişirilir - Bademli Hindi
Malzemeler 500 gr. hindi eti 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuru üzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 Adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 Adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu Tarifi Zeytinyağını tavada ısıtın. Hindi etlerini kavuran. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun. Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuru üzüm kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiberi bü tencerede karıştırın. 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin. Hafif ateşte 25 dakika kaynatın. Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın. Etleri servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış badem serperek, servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.