![]() |
Sebzeli Tavuk Rosto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Tavuk Rostotavuk rosto nasıl yapılır - sebzeli tavuk tarifi - tavuk yemeği tarifleri Sebzeli tavuk rosto malzemeleri 600 gr tavuk göğüs eti 1 su bardağı bezelye 2 yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı galeta unu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kırmızıbiber 1 dolmalık sarı biber 1 ![]() Tuz Karabiber Üzeri için 1 su bardağı mısır gevreği 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Sebzeli tavuk rosto hazırlanışı Tavuk etlerini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin ![]() Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın ![]() Bir kaseye aktarın ![]() Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve bezelye ile birlikte tavuk etine karıştırın ![]() Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ![]() Tavuk etli karışımı rulo haline getirip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ![]() Mısır gevreklerini ezerek kırıntı haline getirin ![]() Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın ![]() Rostonun üzerini bu karışımla kaplayın ![]() 190 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin ![]() Fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın ![]() Sebzeli tavuk rosto artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|