![]() |
Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirmehindi pişirme yöntemi - hindi tarifi - mantarlı hindiMalzemeler: 8 Kişilik 50 gr tereyağı 700 gr mantar (4’e bölünmüş) 6 çorba kaşığı tatlı beyaz şarap veya 3 çorba kaşığı üzüm şırası 1 adet soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı 300 ml tavuk suyu 150 ml krema 450 gr kestane (haşlanmış, bütün) Yapılışı: 1 Tereyağının yarısını eritip, mantarları yüksek ateşte ara ara sallayarak 6-8 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, soğan ve kekiği orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dak ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Mantarları ve kremayı katıp ısıtın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|