![]() |
Yeniyıl Meltemi - Hindi Pişirme
hindi pişirme yöntemi - hindi tarifi - mantarlı hindiMalzemeler:
8 Kişilik 50 gr tereyağı 700 gr mantar (4’e bölünmüş) 6 çorba kaşığı tatlı beyaz şarap veya 3 çorba kaşığı üzüm şırası 1 adet soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı 300 ml tavuk suyu 150 ml krema 450 gr kestane (haşlanmış, bütün) Yapılışı: 1 Tereyağının yarısını eritip, mantarları yüksek ateşte ara ara sallayarak 6-8 dak. soteleyin. Şarabı ilave edip, azalıncaya kadar birkaç dak. daha pişirin. Mantarları delikli kaşık ile tavadan alıp, sıcak tutun. 2 Aynı tavada kalan tereyağını ısıtıp, soğan ve kekiği orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3 dak. soteleyin. Tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte 6 dak. kaynatın. 3 Mantarları ve kremayı katıp ısıtın. Kestaneleri ilave edip harmanlayın ve hindiyle beraber sıcak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.