Soslu Buğdaylı Fırın Kanat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Buğdaylı Fırın KanatSoslu Buğdaylı Fırın Kanat Tarifi - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Yapılışı - Soslu Buğdaylı Fırın Kanat Nasıl Yapılır - Oktay Usta Soslu Buğdaylı Fırın Kanat ![]() Malzemeler: 2 Su B Buğday1 Çay B Mercimek2 Diş Sarımsak 1 Tutam Fesleğen 1 Kavanoz Domates Sosu Zeytinyağı Tuz Değirmen Karabiber Fırın Kanat İçin: 1 Kg Tavuk Kanat Sıvıyağ Pul Biber Kekik Toz Kırmızı Biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk kanatlarını, sıvıyağ, pul biber, kekik, toz kırmızı biber ve tuz ile harmanlıyoruz Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz![]() Buğdayı haşlayıp süzüyoruz Sarımsak ve fesleğeni ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz![]() Domates sosunu döküyoruz Buğday ve haşlanmış mercimeği koyup karıştırıyoruz Tuz ve değirmen karabiber katıp biraz daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz![]() Üzerine fırında kızarmış baharatlı tavuk kanatlarını koyup servis ediyoruz
|
|
|
|