Kestaneli Köy Tavuğu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Köy TavuğuKestaneli Köy Tavuğu Tarifi - Kestaneli Köy Tavuğu Yapılışı - Kestaneli Köy Tavuğu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Köy Tavuğu Malzemeler: 1 Bütün Köy Tavuğu 1 Çorba K MayonezTuz Karabiber Taze Kekik 4 Diş Sarımsak Pilavı İçin: 3 Su B Pirinç500 Kg Kestane 1 Su B Bezelye1 Tutam Dereotu 2 Çorba K Tereyağı1 Su B Tavuk SuyuTuz Su Hazırlanışı: Tavuğun içini temizleyip yıkıyoruz Yürek ve ciğerini ayırıp daha sonra içine koyuyoruz İçine ve dışına tuz ve karabiber serpiyoruz İçine doğranmış sarımsak ve taze kekik koyuyoruz Üzerine mayonez sürüyoruz![]() Üzerinede taze kekik koyuyoruz Fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz Pilavı için, kestaneleri ortadan kesip fırında pişiriyoruz Pişirdikten sonra kabuklarını soyuyoruz![]() Geniş bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz Yıkanıp süzülmüş pirinci koyup kavuruyoruz Bezelyeyi ekliyoruz Tavuk suyu ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su döküyoruz Tereyağını ekliyoruz![]() Kestanaleri dörde bölüp ekliyoruz Tuzunu katıp karıştırıyoruz Kapağını kapatıp orta ateşt suyunu çekene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra dereotunu doğrayıp ekliyoruz Pilavı servis tabağına alıyoruz![]() Ortasına pişen tavuğu koyup servis ediyoruz
|
|
|
|