Tenekede Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tenekede TavukTenekede Tavuk Tarifi - Tenekede Tavuk Yapılışı - Tenekede Tavuk Malzemeleri Malzemeler 1 adet orta boy tavuk 3-4 patates 3-4 soğan tuz tavuğu kapatabilmek için 1 adet teneke Hazırlanışı Öncelikle 30-40 cmlik kazığı toprağa iyice yerleştiriyoruz sonra etrafını eşeliyoruz patateslerimizi ve soğanlarımızı koymak için, en son olarak tuzla ovduğumuz tavuğumuzu kazığa yerleştiriyoruz Üstünü teneke ile kapatıyoruz, yavaş yavaş yaktığımız ateşle yaklaşık 1 saat pişiriyoruz![]() NOT: Tavuğun içi iyi pişsin diye bıçakla çizdim ![]() Harlı ateşte pişirirseniz eğer tavuğun dışarı kızarır içi çiğ kalır ![]() Tenekemiz iyice kapansın diye üzerine ağırlık ya da taş koyabilirsiniz
|
|
|
|