![]() |
Kestaneli Elmalı Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Elmalı HindiHindi nasıl pişirilir - kestaneli hindi tarifi - kestaneli elmalı hindi nasıl yapılır Malzemeler 1 adet hindi (5 kg) 3 bardak pirinç 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 5 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı fıstık içi 1 yemek kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 1 adet patates 3 adet elma 1 kg ![]() ![]() Tarif • Hindiyi yıkayıp büyük bir tencereye koyun ![]() • Üstüne 10 bardak su, soğan, patates, elma ve tuz ilave edin ![]() • 35 dakika haşlayın ![]() • Hindiyi fırın tepsisine alın ![]() • Suyunu bekletin ![]() • Yoğurt ve ketçabı karıştırıp fırça ile hindinin her tarafına sürün ![]() • Üstüne hindinin haşlandığı sudan 4 bardak kadar gezdirip fırında 2 saat kızartın ![]() • Fırından çıkardıktan sonra içine pilavı doldurun ![]() • Kenarlarına kestaneleri dizin ![]() • Elmayı, kabuklarını soymadan iri halkalar halinde doğrayıp kenarlarına döşeyin ![]() • 1 saat pişirip servis yapın ![]() • Hindi daha güzel kızarsın diye 1 kaşık tereyağını eritip arada fırın kapağını açarak fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz ![]() • Pilavı için: Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun ![]() • Bu arada tuzunu, karabiberini de atmalısınız ![]() • Kahverengi olunca ılık suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin ![]() • Pirinçlerle 10 dakika kavurun ![]() • Fıstık içini bir kaşık sıvıyağda pembeleştirin, kuş üzümlerini de ılık suda bekletin ![]() • Kuş üzümlerini, tarçını, yenibaharı, kestanenin yarısını pirince ekleyin, dereotunu doğrayın ![]() • Üzerine 3 bardak hindi suyunu ilave edip pişirin ![]() • Kestanelerin üzerini bıçakla t şeklinde çizip 20 dakika soğuk suda bekletin ve tepsiye dizin ![]() • 20 dakika fırında pişirip kabuklarını soyun ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|