![]() |
Kestaneli Elmalı Hindi
Hindi nasıl pişirilir - kestaneli hindi tarifi - kestaneli elmalı hindi nasıl yapılır
Malzemeler 1 adet hindi (5 kg) 3 bardak pirinç 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 5 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı fıstık içi 1 yemek kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 1 adet patates 3 adet elma 1 kg. kestane 1 kg. brüksel lahanası 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ketçap Tarif • Hindiyi yıkayıp büyük bir tencereye koyun. • Üstüne 10 bardak su, soğan, patates, elma ve tuz ilave edin. • 35 dakika haşlayın. • Hindiyi fırın tepsisine alın. • Suyunu bekletin. • Yoğurt ve ketçabı karıştırıp fırça ile hindinin her tarafına sürün. • Üstüne hindinin haşlandığı sudan 4 bardak kadar gezdirip fırında 2 saat kızartın. • Fırından çıkardıktan sonra içine pilavı doldurun. • Kenarlarına kestaneleri dizin. • Elmayı, kabuklarını soymadan iri halkalar halinde doğrayıp kenarlarına döşeyin. • 1 saat pişirip servis yapın. • Hindi daha güzel kızarsın diye 1 kaşık tereyağını eritip arada fırın kapağını açarak fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz. • Pilavı için: Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. • Bu arada tuzunu, karabiberini de atmalısınız. • Kahverengi olunca ılık suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin. • Pirinçlerle 10 dakika kavurun. • Fıstık içini bir kaşık sıvıyağda pembeleştirin, kuş üzümlerini de ılık suda bekletin. • Kuş üzümlerini, tarçını, yenibaharı, kestanenin yarısını pirince ekleyin, dereotunu doğrayın. • Üzerine 3 bardak hindi suyunu ilave edip pişirin. • Kestanelerin üzerini bıçakla t şeklinde çizip 20 dakika soğuk suda bekletin ve tepsiye dizin. • 20 dakika fırında pişirip kabuklarını soyun. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.