![]() |
Güveçte Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte TavukGüveçte Tavuk tarifi - Güveçte Tavuk yapilisi ![]() Malzemeler, Yarım kilo tavuk göğüs eti 2 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri Damak tadınıza göre kekik, tuz, karabiber Hazırlanışı, Derin bir kapta süt, domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın ![]() Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin ![]() Tavuk etlerini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın ![]() Tavuğun terbiyelenmesi için sütlü karışımda 1 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda tavuk etini süzün ![]() Güveç kabına tavuk etini düzgünce yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavukları pişirin ![]() Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerini kaşar peyniriyle kaplayın ![]() Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın ![]() Sıcakken servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|