ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193210)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:02 PM

Güveçte Tavuk
 
Güveçte Tavuk tarifi - Güveçte Tavuk yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler,

Yarım kilo tavuk göğüs eti

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

Damak tadınıza göre kekik, tuz, karabiber
Hazırlanışı,

Derin bir kapta süt, domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın.

Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin.

Tavuk etlerini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın.

Tavuğun terbiyelenmesi için sütlü karışımda 1 saat bekletin.

Sürenin sonunda tavuk etini süzün.

Güveç kabına tavuk etini düzgünce yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavukları pişirin.

Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerini kaşar peyniriyle kaplayın.

Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın.

Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.