![]() |
Tavuklu Kabak Sufle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kabak Sufle![]() Malzemeler 250 gr minik doğranmış kuşbaşı tavuk 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet rendelenmiş kabak 1 adet rendelenmiş soğan 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un 1 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı krema 4 adet yumurta Tuz -karabiber 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı muskat ( arzuya bağlı) Yapılışı Tavuklar zeytinyağında sotelenir,kabak ve soğan ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir ![]() Peynir-tuz-karabiber ilave edilerek iyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ![]() Isıtılmış tereyağında un sararana kadar karıştırılarak kavrulur ![]() Süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir ![]() Ateşin ısısı düşürülürek krema - yumurtalar ve muskat konarak karıştırılır ![]() ![]() Tavuklu karışım ile yapılan sos karıştırılır ![]() Yumurta beyazları bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpılarak ,tahta kaşıkla hafifçe 8 çizerek karışıma yedirilir ![]() Yağlanmış 6 adet sufle kabına aktarılır ![]() Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|