Piliç Madlen |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç MadlenPiliç Madlen Tarifi - Piliç Madlen Yapılışı - Piliç Madlen Malzemeleri Piliç madlen malzemeleri * 4 adet tavuk göğsü * 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 adet soğan * 5 adet sivribiber * 100 gram mantar * 1 adet domates * Yarım demet maydanoz * 1 5 su bardağı kaşar peyniri rendesi* Sıvı yağ * Tuz, karabiber Piliç madlen tarifi Tavuk göğsünün kalın kısımlarını inceltelim 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı kızdıralım Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirelim Sivribiberleri küçük küçük doğrayıp, yağa ilave edelim Doğranmış 100 gram mantar ve 1 adet domatesi de ekleyelim Bir süre daha kavuralım Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyelim Tavuk göğsünün bir kenarına tuz ve karabiber serpelim Üzerine kaşar peyniri rendesini dökelim![]() 1 Hazırladığımız harçtan birazını tavuk göğsünün bir kenarına koyalım Boş kalan kenarı harcın üzerine kapatalım![]() 2 Kenarlarını, kürdanla teğeller gibi tutturalım Kalan 3 adet tavuk göğsünü de bu şekilde doldurup, kapatalım Kızgın sıvı yağa atıp, arkalı önlü kızartalım Mantar dolmasıyla birlikte servis yapalım![]() 3 Mantar dolması için : Yarım kilogram mantarı yıkayıp, saplarını çıkaralım Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirelim Fırın tepsisine dizelim Mantarlar hafifçe yumuşayana dek pişirelim 2 dilim bayat ekmek içini ufalayıp, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, yarım çay bardağı süt, tuz, karabiber ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştıralım Mantarları bu harçla dolduralım Kaşar eriyene dek fırında tutalım
|
|
|
|