![]() |
Piliç Madlen
Piliç Madlen Tarifi - Piliç Madlen Yapılışı - Piliç Madlen Malzemeleri
Piliç madlen malzemeleri * 4 adet tavuk göğsü * 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 adet soğan * 5 adet sivribiber * 100 gram mantar * 1 adet domates * Yarım demet maydanoz * 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi * Sıvı yağ * Tuz, karabiber Piliç madlen tarifi Tavuk göğsünün kalın kısımlarını inceltelim. 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı kızdıralım. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirelim. Sivribiberleri küçük küçük doğrayıp, yağa ilave edelim. Doğranmış 100 gram mantar ve 1 adet domatesi de ekleyelim. Bir süre daha kavuralım. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyelim. Tavuk göğsünün bir kenarına tuz ve karabiber serpelim. Üzerine kaşar peyniri rendesini dökelim. 1. Hazırladığımız harçtan birazını tavuk göğsünün bir kenarına koyalım. Boş kalan kenarı harcın üzerine kapatalım. 2. Kenarlarını, kürdanla teğeller gibi tutturalım. Kalan 3 adet tavuk göğsünü de bu şekilde doldurup, kapatalım. Kızgın sıvı yağa atıp, arkalı önlü kızartalım. Mantar dolmasıyla birlikte servis yapalım. 3. Mantar dolması için : Yarım kilogram mantarı yıkayıp, saplarını çıkaralım. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirelim. Fırın tepsisine dizelim. Mantarlar hafifçe yumuşayana dek pişirelim. 2 dilim bayat ekmek içini ufalayıp, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, yarım çay bardağı süt, tuz, karabiber ve yarım demet ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştıralım. Mantarları bu harçla dolduralım. Kaşar eriyene dek fırında tutalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.