Pırasa Ve Patatesli Omlet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Ve Patatesli OmletPırasa ve Patatesli Omlet Tarifi - Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır - Pırasa ve Patatesli Omlet Malzemeleri Malzeme Listesi * 6 Adet Yumurta * 2 Dal Pırasa * 4 Adet Patates * 2 Diş Sarımsak * 2/3 Su Bardağı Beyaz Peynir (Ufalanmış) * 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Yemek Kaşığı Tereyağ * 1 Kutu Krema Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? 1 Pırasa dallarının dış kabuklarını soyup yıkayın ve beyaz kısımlarını ince dilimleyin Sarımsağın dış kabuğunu soyun yıkayın ve ezin![]() 2 Patatesleri yıkayın, soyun ve ince dilimleyin yada minik küplerhalinde kesin Bu halde kaynar suyun üzerine koyduğunuz bir buhar pişiricisi üzerinde pişirin (Mikrodalgada da yapabilirsiniz)![]() 3 Patatesler haşlanırken ince dilimlediğiniz pırasaları sıvıyağı ve tereyağını kızdırıp ekleyerek kavurun (rengi değişmesin, yaklaşık 10 dakika), ateşten indirmeye yakın sarımsağıda ekleyip bir kaç kez çevirin Sonrasında ılınmaya bırakın![]() 4 Haşlanan patatesleri kenara ayırın, üzerine beyaz peyniri (ufalayarak) ile pırasalarıda ekleyip karıştırın![]() 5 Dilerseniz fırın kabına , dilerseniz muffin kaplarına bölüştürün, Kabı mutlaka yağlayın![]() 6 Derin bir kapta yumurtaları kırın, içerisine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karışana kadar çırpın![]() 7 Yumurtalı karışımı fırın kabına dökün, sebzeler yukarıda kalırsa bir mikta bastırın, en ideali bir mikta üst kısımdan boşluk bırakmaktır![]() 8 Fırını 180 dereceye ayarlayıp yarım saat pişirin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|