![]() |
Pırasa Ve Patatesli Omlet
Pırasa ve Patatesli Omlet Tarifi - Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır - Pırasa ve Patatesli Omlet Malzemeleri
Malzeme Listesi * 6 Adet Yumurta * 2 Dal Pırasa * 4 Adet Patates * 2 Diş Sarımsak * 2/3 Su Bardağı Beyaz Peynir (Ufalanmış) * 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Yemek Kaşığı Tereyağ * 1 Kutu Krema Pırasa ve Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? 1. Pırasa dallarının dış kabuklarını soyup yıkayın ve beyaz kısımlarını ince dilimleyin. Sarımsağın dış kabuğunu soyun yıkayın ve ezin. 2. Patatesleri yıkayın, soyun ve ince dilimleyin yada minik küplerhalinde kesin. Bu halde kaynar suyun üzerine koyduğunuz bir buhar pişiricisi üzerinde pişirin.(Mikrodalgada da yapabilirsiniz). 3. Patatesler haşlanırken ince dilimlediğiniz pırasaları sıvıyağı ve tereyağını kızdırıp ekleyerek kavurun (rengi değişmesin, yaklaşık 10 dakika), ateşten indirmeye yakın sarımsağıda ekleyip bir kaç kez çevirin. Sonrasında ılınmaya bırakın. 4. Haşlanan patatesleri kenara ayırın, üzerine beyaz peyniri (ufalayarak) ile pırasalarıda ekleyip karıştırın. 5. Dilerseniz fırın kabına , dilerseniz muffin kaplarına bölüştürün, Kabı mutlaka yağlayın. 6. Derin bir kapta yumurtaları kırın, içerisine kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karışana kadar çırpın. 7. Yumurtalı karışımı fırın kabına dökün, sebzeler yukarıda kalırsa bir mikta bastırın, en ideali bir mikta üst kısımdan boşluk bırakmaktır. 8. Fırını 180 dereceye ayarlayıp yarım saat pişirin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.