Fırında Kabaklı Omlet |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kabaklı OmletFırında Kabaklı Omlet tarifi - Fırında Kabaklı Omlet yapılışı Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem Malzemeler 6-7 Adet kabak 4 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı mercanköşk 1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 Çorba kaşığı teeyağı Tuz Hazırlanışı * Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın * Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin * Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin * Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin * Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın * Her sırada çok az tuz serpin * Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin * Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın |
|