İspanaklı Yumurta Au Graten |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Yumurta Au Gratenıspanaklı yumurta - yumurta graten Gereçler: 6 adet yumurta 1 lt su 1/ 2 kahve fincanı sirke 1 silme yemek kaşığı tuz Ispanak püresi için: 500 gr ıspanak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı toz şeker 3/ 4 bardak süt Tuz-karabiber 1/ 2 kahve fincanı sıvıyağ Üstü için: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz sos ( beşamel ) için: 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin 250 gr süt ( 1 büyücek bardak) Tuz-karabiber Yapılışı: 1 Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz koyarak hafifçe haşlayın; suyunu süzüp kıyın Soğanı rendeleyerek sıvıyağla birlikte biraz kavurun 1 yemek kaşığı un, kıyılmış ıspanak ve süt katarak karıştırın Yeterince tuz, biber ve şeker koyun Fırına dayanıklı bir tabağın içine yayın 2 Yumurtaları, tuz ve sirke katılmış kaynayan suda pişirin Kevgirle çıkartıp pürenin ortasına yerleştirin Üzerini beşamel sosla kapatıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve eritilmiş yağ gezdirin Fırında üzerini kızartarak servis yapın alıntı |
|