![]() |
İspanaklı Yumurta Au Graten
ıspanaklı yumurta - yumurta graten
Gereçler: 6 adet yumurta 1 lt su 1/ 2 kahve fincanı sirke 1 silme yemek kaşığı tuz Ispanak püresi için: 500 gr ıspanak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı toz şeker 3/ 4 bardak süt Tuz-karabiber 1/ 2 kahve fincanı sıvıyağ Üstü için: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz sos ( beşamel ) için: 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin 250 gr süt ( 1 büyücek bardak) Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz koyarak hafifçe haşlayın; suyunu süzüp kıyın. Soğanı rendeleyerek sıvıyağla birlikte biraz kavurun. 1 yemek kaşığı un, kıyılmış ıspanak ve süt katarak karıştırın. Yeterince tuz, biber ve şeker koyun. Fırına dayanıklı bir tabağın içine yayın. 2. Yumurtaları, tuz ve sirke katılmış kaynayan suda pişirin. Kevgirle çıkartıp pürenin ortasına yerleştirin. Üzerini beşamel sosla kapatıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve eritilmiş yağ gezdirin. Fırında üzerini kızartarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.