İspanaklı Akıtma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı AkıtmaIspanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı Malzemeler 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr ıspanak yaprağı, 2 adet soğan, Tuz, karabiber, 300 gr yoğurt, 2 diş sarmısak Hazırlanışı 1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır 2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır 3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır 4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerinden kaynar su geçirilir 6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur 7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir Tuz, karabiber eklenir 8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır 9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır |
|