![]() |
İspanaklı Akıtma
Ispanaklı Akıtma Tarifi - Ispanaklı Akıtma Yapılışı
Malzemeler 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr. ıspanak yaprağı, 2 adet soğan, Tuz, karabiber, 300 gr. yoğurt, 2 diş sarmısak. Hazırlanışı 1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. 2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. 3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. 4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir. 6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. 7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. 8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. 9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.