Yaz Türlüsü |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz TürlüsüZeytinyağlı Yaz Türlüsü Malzemeler 2 Adet patlıcan 1 Adet kabak 2 Adet orta boy patates 1 Adet büyük boy kuru soğan 2 Adet orta boy domates 2 Adet etli yağ biberi 2 Adet çarliston biber 4-5 Adet sarımsak 1 Yemek kaşığı domates salçası ½ Su bardağı zeytinyağ 1 Adet kesme şeker Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Malzemelerimizi,soyup yıkayarak ½ kibrit kutusu büyüklüğünde keselim Orta boy derin bir tencerede (tercihan teflon) zeytinyağla rendelediğimiz soğanları pembeleşinceye kadar döndürelimKübik olarak kestiğimiz domatesleride bu karışıma ilave edelim biraz kavrulduktan sonra,patlıcan,kabak,patates,yağbiberi,çarlisto n biber’ini üst üste tencereye koyalım Sarımsakları da tane olarak serpiştirelim Üzerine bir miktar tuzu ekledikten sonra, 1 adet kesme şekeri de tam ortaya koyalım Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım Sebzeler yumuşayınca (çatalla kontrol edebilirsiniz,çatal rahat batıyorsa örn;patateslere pişmiştir)tencerenin altını kapatalımSoğuk olarak servis edinizAfiyet olsun Not Yaz türlüsüne damak zevkinize göre,değişik sebze veya baharat ekleyebilirsiniz |
|