Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
türlüsü, yaz

Yaz Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaz Türlüsü



Zeytinyağlı Yaz Türlüsü





Malzemeler


2 Adet patlıcan

1 Adet kabak

2 Adet orta boy patates

1 Adet büyük boy kuru soğan

2 Adet orta boy domates

2 Adet etli yağ biberi

2 Adet çarliston biber

4-5 Adet sarımsak

1 Yemek kaşığı domates salçası

½ Su bardağı zeytinyağ

1 Adet kesme şeker

Yeteri kadar tuz


Hazırlanışı


Malzemelerimizi,soyup yıkayarak ½ kibrit kutusu büyüklüğünde keselim Orta boy derin bir tencerede (tercihan teflon) zeytinyağla rendelediğimiz soğanları pembeleşinceye kadar döndürelimKübik olarak kestiğimiz domatesleride bu karışıma ilave edelim biraz kavrulduktan sonra,patlıcan,kabak,patates,yağbiberi,çarlisto n biber’ini üst üste tencereye koyalım Sarımsakları da tane olarak serpiştirelim Üzerine bir miktar tuzu ekledikten sonra, 1 adet kesme şekeri de tam ortaya koyalım Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım Sebzeler yumuşayınca (çatalla kontrol edebilirsiniz,çatal rahat batıyorsa örn;patateslere pişmiştir)tencerenin altını kapatalımSoğuk olarak servis edinizAfiyet olsun



Not

Yaz türlüsüne damak zevkinize göre,değişik sebze veya baharat ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.