![]() |
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Pirinçli EnginarZeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Enginarın Yapılışı - Pirinçli Enginar Malzemeler 6 adet enginar ½ su badağı pirinç ½ bardak zeytinyağ 2 soğan 1 kahve kaşığı şeker Limon ½ demet dereotu Tuz Yapılışı Enginarları ayıklayın veya ayıklanmış olarak alın İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun ![]() Enginarları ilave edip 2 bardak su ile yarı pişirin ![]() Pirinci, tuzu ve şekeri ekleyin ![]() Kapağı kapatıp yavaş yavaş pişirin ![]() Soğuyunca pirinçleri enginarların çukur yerlerine doldurun ![]() Üzerine kıyılmış dereotu serperek servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|