Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mevsim, türlüsü, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü



Malzemeler


2 çay bardağı Zeytinyağı

500 gr Ayşe kadın fasulye (Uçları koparılıp, kılçığı ayıklanmış)

2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş)

4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)

3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış)

4 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

1 bağ maydanoz

1 çorba kaşığı şeker

Tuz


Yapılışı:


Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın


Tencere içinde yağı kızdırın

Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın


Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın


Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğü alın


Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin


Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.