Zeytinyağlı Kabak Oturtma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kabak OturtmaMALZEMELER Kabak 1 kg Kuru soğan 1 adet Domates 5 adet Sıvı yağ 2 kahve fincanı Havuç 2 adet Dereotu Yarım demet Şeker 1 tatlı kaşığı Karabiber Yeterince Tuz 1 çay kaşığı Çarliston biber3 adet YAPILIŞI Kabağın kabuğunu soyup içerisinin çekirdekli kısmını temizleyerek jülyen doğrayın Havucu küp, kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun Çarliston biberi ekleyerek bir müddet kavurun![]() Doğranmış ve yıkanmış kabakları ilave ettikten sonra üzerine kabuğu soyulmuş ufak doğranmış domatesleri ve şekeri koyup tuz serpin (domates suyunu salsın) ve pişirin Soğuyunca Borcam tabakta servis yapın![]() alıntı |
|
|
|