![]() |
Zeytinyağlı Kabak Oturtma
MALZEMELER
Kabak 1 kg Kuru soğan 1 adet Domates 5 adet Sıvı yağ 2 kahve fincanı Havuç 2 adet Dereotu Yarım demet Şeker 1 tatlı kaşığı Karabiber Yeterince Tuz 1 çay kaşığı Çarliston biber3 adet YAPILIŞI Kabağın kabuğunu soyup içerisinin çekirdekli kısmını temizleyerek jülyen doğrayın. Havucu küp, kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Çarliston biberi ekleyerek bir müddet kavurun. Doğranmış ve yıkanmış kabakları ilave ettikten sonra üzerine kabuğu soyulmuş ufak doğranmış domatesleri ve şekeri koyup tuz serpin (domates suyunu salsın) ve pişirin. Soğuyunca Borcam tabakta servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.