Portakal Soslu Kabak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu KabakPortakal Soslu Kabak Tarifi - Portakal Soslu Kabağın Yapılışı Malzemeler: 5 adet orta boy kabak 2 adet kuru soğan 2 adet dolmalık kırmızıbiber 1-2 su bardağı haşlanmış nohut 7-8 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı portakal suyu 2 su bardağı su 4 tepeleme çay kaşığı un 4 çay kaşığı tozşeker Tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı: Kabakları soyup ortadan ikiye bölün İşaret parmağı uzunluğu ve kalınlığında doğrayın![]() Soğanları yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıklayın Kırmızıbiberleri 2 santim kalınlığında kesin![]() Teflon tencereye yağı koyun Soğanları koyun Üzerine biberleri dizin Aralara kabakları dizin![]() Sarımsakları ortadan ikiye bölüp serpiştirin Nohutları yayın![]() Su, nane, tuz, karabiber, portakal suyu, tozşeker ve unu karıştırın Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin![]() Orta ateşte, kapağı kapalı olarak suyu kaynayıncaya kadar pişirin Kaynadıktan sonra altını kısın, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin![]() Sebzeler pişince soğutun ve servis yapın
|
|
|
|