![]() |
Zeytinyağlı Sultani Bezelye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Sultani BezelyeZeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri Malzemeler: 500 gr ![]() 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 2-3 adet orta boy domates (domatesler küçük ise 4 adet) yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet küp şeker tuz 2 su bardağı su Yapılışı: 1- Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın ![]() 2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın ![]() ![]() 3- Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() 4- Tuzunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin ![]() 5- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|