Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, sultani, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Sultani Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Sultani Bezelye



Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri


Malzemeler:


500 gr sultani bezelye

2 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

2-3 adet orta boy domates (domatesler küçük ise 4 adet)

yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet küp şeker

tuz

2 su bardağı su


Yapılışı:


1- Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın

2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

3- Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın Ayıkladığınız bezelyeleri 2 adet kesme şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyip de yemeğe ekleyip karıştırın

4- Tuzunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin

5- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.