Zeytinyağlı Sultani Bezelye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Sultani BezelyeZeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri Malzemeler: 500 gr sultani bezelye 2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 2-3 adet orta boy domates (domatesler küçük ise 4 adet) yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet küp şeker tuz 2 su bardağı su Yapılışı: 1- Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın 2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 3- Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın Ayıkladığınız bezelyeleri 2 adet kesme şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyip de yemeğe ekleyip karıştırın 4- Tuzunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin 5- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın |
|