![]() |
Patlıcan Dolması Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Dolması TurşusuMalzemeler ![]() 1 kg ![]() 1 Baş sarımsak 8 ? 10 Dal lahana yaprağı 2 Adet havuç 2 Adet etli kırmızı biber 2 Çorba kaşığı kaya tuzu 1 Çorba kaşığı limon tuzu Sirke Su maydanoz sapı Yapılışı ![]() # Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır, yarım olarak haşlanır ![]() # Sudan çıkan patlıcanlar, tepsi gibi düz bir zemine dizilir, üzerine acısı çıkması için ağırlık konur ![]() ![]() # Ertesi günü tuzla ovulmuş ince, kıyılmış lahana, kırmızı biber, havuç, bir kaç diş sarımsak , acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur ![]() # İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır ![]() # Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak, patlıcan dolmaları yerleştirilir ![]() # Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur ![]() # Sirke ve su kavanozdan, çukur bir kaba boşaltılır, üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır ![]() # Tuzlu karışım, kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür ![]() # En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ![]() # Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker, bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir ![]() |
![]() |
![]() |
|