Patlıcan Dolması Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Dolması TurşusuMalzemeler ![]() 1 kg küçük körpe patlıcan 1 Baş sarımsak 8 ? 10 Dal lahana yaprağı 2 Adet havuç 2 Adet etli kırmızı biber 2 Çorba kaşığı kaya tuzu 1 Çorba kaşığı limon tuzu Sirke Su maydanoz sapı Yapılışı ![]() # Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır, yarım olarak haşlanır # Sudan çıkan patlıcanlar, tepsi gibi düz bir zemine dizilir, üzerine acısı çıkması için ağırlık konur Bu şekilde 1 gece bekletilir # Ertesi günü tuzla ovulmuş ince, kıyılmış lahana, kırmızı biber, havuç, bir kaç diş sarımsak , acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur # İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır # Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak, patlıcan dolmaları yerleştirilir # Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur # Sirke ve su kavanozdan, çukur bir kaba boşaltılır, üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır # Tuzlu karışım, kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür # En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır # Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker, bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir
|
|
|
|