ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Dolması Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192595)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Patlıcan Dolması Turşusu
 
Malzemeler.

1 kg. küçük körpe patlıcan

1 Baş sarımsak

8 ? 10 Dal lahana yaprağı

2 Adet havuç

2 Adet etli kırmızı biber

2 Çorba kaşığı kaya tuzu

1 Çorba kaşığı limon tuzu

Sirke

Su

maydanoz sapı
Yapılışı.

# Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır, yarım olarak haşlanır.

# Sudan çıkan patlıcanlar, tepsi gibi düz bir zemine dizilir, üzerine acısı çıkması için ağırlık konur. Bu şekilde 1 gece bekletilir.

# Ertesi günü tuzla ovulmuş ince, kıyılmış lahana, kırmızı biber, havuç, bir kaç diş sarımsak , acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur.

# İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır.

# Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak, patlıcan dolmaları yerleştirilir.

# Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur.

# Sirke ve su kavanozdan, çukur bir kaba boşaltılır, üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır.

# Tuzlu karışım, kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür.

# En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.

# Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker, bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.