Karnıbahar Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıbahar Turşusukarnıbahar turşusu Malzemeler: 10 karnıbahar sarımsak yeşil biber iri taneli tuz isterseniz bikaçtane kornişon Yapılışı malzemeler yıkanırTurşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edredilersek aralara kornişonda atabilirizbu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar beklerizsirke kullanılmıyor sirkeli olsun derseniz kullanabilirsiniz |
|