ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karnıbahar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192571)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:29 AM

Karnıbahar Turşusu
 
karnıbahar turşusu

Malzemeler:


10 karnıbahar

sarımsak

yeşil biber

iri taneli tuz

isterseniz bikaçtane kornişon

Yapılışı.


malzemeler yıkanır.Turşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulur,üzerine çiçek çi,çek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı kyulur,üzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edre.dilersek aralara kornişonda atabiliriz.bu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökeriz kavanozun ağzını iyice kapatıp ekşiyene kadar bekleriz.sirke kullanılmıyor sirkeli olsun derseniz kullanabilirsiniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.