Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaşık, turşusu

Kaşık Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşık Turşusu



Malzemeler:

1 küçük lahana

1 kırmızı lahana

1 büyük havaç

1/2kg acı süs biberi

1 baş sarmısak

1 demet maydanoz

1 adet dolmalık kırmızı biber

kaya tuzu

sirke

su

HAZIRLANIŞI :

Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.