ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaşık Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192563)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:30 AM

Kaşık Turşusu
 
Malzemeler:

1 küçük lahana

1 kırmızı lahana

1 büyük havaç

1/2kg acı süs biberi

1 baş sarmısak

1 demet maydanoz

1 adet dolmalık kırmızı biber

kaya tuzu

sirke

su

HAZIRLANIŞI :

Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır. Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır.1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür.10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir. Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.