Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, rumeli, sütlü, turşusu

Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Biber Turşusu (Rumeli)



Sütlü Biber Turşusu Tarifi - Sütlü Biber Turşusunun Yapılışı - Turşu Tarifi

Malzemeler:

4 adet kırmızı köz biberi

4 litre koyun sütü

75 gr tuz

Sarımsak

Yapılışı:


Sütü ve tuzu kaynatıp soğutun Biberlerin ağızlarını düzgün şekilde içindeki çekirdekleri boşaltacak şekilde açın Soğuk suda yıkayın Kapalı derin bir plastik kaba biberlerin ağızları yukarı gelecek şekilde dizin Hazırladığınız sütü biberlerin üzerine dökün Sarmısak 20 gün oda sıcaklığında bekletin Bu süre içinde süt, biberlerin içinde lor peyniri şeklini alacaktır Biberleri servis edeceğiniz zaman kesin ve soğuk olmasına dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.