Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büyüsü, turşunun

Turşunun Büyüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşunun Büyüsü



Turşunun Büyüsü tarifi - Turşunun Büyüsü yapılışı - Turşunun Büyüsü malzemleri

Malzemeler

havuç

lahana

sivri biber

domates

salatalık

patlıcan

dolmalık biber

%4 kaya tuzu

üzüm sirkesi

su

YAPILIŞI

patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranıriç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanıroyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilirüzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.