Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
turşu, yapımı

Turşu Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Yapımı



Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
Malzeme :


2-3 kg kırmızı pancar,

2 baş sarımsak,

tuz

kafi miktar sirke

Yapılışı:


1- Pancarları iyice yıkayınız

2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz

3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız

4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere)

5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz

6- Sarımsakları soyup döğünüz

7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız (1 lt sirke için 10 gr tuz)

8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz

9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.