![]() |
Turşu Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu YapımıPancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı Malzeme : 2-3 kg ![]() 2 baş sarımsak, tuz ![]() kafi miktar sirke ![]() Yapılışı: 1- Pancarları iyice yıkayınız ![]() 2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz ![]() 3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız ![]() 4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere) ![]() 5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz ![]() 6- Sarımsakları soyup döğünüz ![]() 7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() 8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz ![]() 9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|