![]() |
Turşu Yapımı
Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
Malzeme : 2-3 kg. kırmızı pancar, 2 baş sarımsak, tuz. kafi miktar sirke. Yapılışı: 1- Pancarları iyice yıkayınız. 2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz. 3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız. 4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere). 5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz. 6- Sarımsakları soyup döğünüz. 7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız. (1 lt. sirke için 10 gr. tuz). 8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz. 9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz. Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.