ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turşu Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192530)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:36 AM

Turşu Yapımı
 
Pancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı
Malzeme :


2-3 kg. kırmızı pancar,

2 baş sarımsak,

tuz.

kafi miktar sirke.

Yapılışı:


1- Pancarları iyice yıkayınız.

2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz.

3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.

4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere).

5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz.

6- Sarımsakları soyup döğünüz.

7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız. (1 lt. sirke için 10 gr. tuz).

8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz.

9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz. Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.