Karışık Ezme Turşu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Ezme Turşukarışık ezme turşu - lahanalı ezme turşu - ezme turşu hazırlanışı Ezme turşusu yapılışında kullanılacak malzemeler göz karraı malzemele kullanılabilir • Domates • Kırmızı biber • 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa) • 1 baş sarımsak • 1 tatlı kaşığı şeker • 1,5 yemek kaşığı • Tuz • 1/2 bardak • Sıvı yağ • 1/2 bardak • Sirke • Yarım demetten az • Maydanoz - tere - turp - lahana Ezme turşunun tarifi: Maydanoz - tere - turp - lahana- Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ilşe berabre robotta çekin tüm malzemeyi birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, beklemeye alın ve 2 3 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz |
|