Karışık Turşu Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Turşu Nasıl Yapılırkarışık turşu tarifi - turşu yapımı - karışık sebze turşusuMalzemeler: yarım kg biber yarım kg fasulye 2 adet havuç 1 kg salatalık 3-5 yaprak beyaz lahana 1 kg ham domates 2 adet kırmızı biber 3 baş sarmısak 1 tutam matdanoz 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı sirke tuz ve su (isteğe göre malzemeler eklenebilir) Hazırlanışı : Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım Lahanayı küçük parçalara bölelim ve sarmısaklarıda soyalım![]() Bu malzemelerin üzerine sirke ve tuzu da ekleyerek iyice karıştıralım Turşu kavanozuna yerleştirelim En üstede maydanozları koyalım Yerleştirme işleminden sonra üzerini su ile dolduralım![]() Fazla tuzlu olmayacak şekilde tuzunu ayarlayalım Limon tuzunuda ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım 3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır Afiyet olsun![]() alıntı |
|
|
|