![]() |
Karışık Turşu Nasıl Yapılır
karışık turşu tarifi - turşu yapımı - karışık sebze turşusuMalzemeler:
yarım kg biber yarım kg fasulye 2 adet havuç 1 kg salatalık 3-5 yaprak beyaz lahana 1 kg ham domates 2 adet kırmızı biber 3 baş sarmısak 1 tutam matdanoz 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 su bardağı sirke tuz ve su (isteğe göre malzemeler eklenebilir) Hazırlanışı : Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim.Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım.Lahanayı küçük parçalara bölelim ve sarmısaklarıda soyalım. Bu malzemelerin üzerine sirke ve tuzu da ekleyerek iyice karıştıralım.Turşu kavanozuna yerleştirelim.En üstede maydanozları koyalım.Yerleştirme işleminden sonra üzerini su ile dolduralım. Fazla tuzlu olmayacak şekilde tuzunu ayarlayalım.Limon tuzunuda ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.Afiyet olsun. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.