ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karışık Turşu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192514)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Karışık Turşu Nasıl Yapılır
 
karışık turşu tarifi - turşu yapımı - karışık sebze turşusuMalzemeler:


yarım kg biber

yarım kg fasulye

2 adet havuç

1 kg salatalık

3-5 yaprak beyaz lahana

1 kg ham domates

2 adet kırmızı biber

3 baş sarmısak

1 tutam matdanoz

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 su bardağı sirke

tuz ve su

(isteğe göre malzemeler eklenebilir)


Hazırlanışı :


Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim.Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım.Lahanayı küçük parçalara bölelim ve sarmısaklarıda soyalım.


Bu malzemelerin üzerine sirke ve tuzu da ekleyerek iyice karıştıralım.Turşu kavanozuna yerleştirelim.En üstede maydanozları koyalım.Yerleştirme işleminden sonra üzerini su ile dolduralım.


Fazla tuzlu olmayacak şekilde tuzunu ayarlayalım.Limon tuzunuda ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım.3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır.Afiyet olsun.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.