Yaprak Salamura |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak SalamuraYaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri 1 kg asma yaprağı 1 kg kaya tuzu Yeteri kadar su # Asma yaprakları yıkanmaz Sapları 1 parmak uzunluğunda bırakılır Su kaynatılır ve soğumaya bırakılır![]() # İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır Üzerine 1 tutam kaya tuzu serpilir![]() # Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir ![]() # Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir ![]() # Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir ![]() # Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur Birgün önceden kaynatılmış su dökülür![]() # Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır Serin bir yere bırakılır 10 gün sonra suyu eksilmişse tuzla karıştırıp eklenir![]() # Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir ![]() Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır |
|
|
|