ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yaprak Salamura (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192495)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:42 AM

Yaprak Salamura
 
Yaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri



1 kg asma yaprağı

1 kg kaya tuzu

Yeteri kadar su


# Asma yaprakları yıkanmaz. Sapları 1 parmak uzunluğunda bırakılır. Su kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

# İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır. Üzerine 1 tutam kaya tuzu serpilir.

# Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir.

# Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir.

# Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir.

# Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur. Birgün önceden kaynatılmış su dökülür.

# Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Serin bir yere bırakılır. 10 gün sonra suyu eksilmişse tuzla karıştırıp eklenir.

# Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir.


Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.