![]() |
Yaprak Salamura
Yaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri
1 kg asma yaprağı 1 kg kaya tuzu Yeteri kadar su # Asma yaprakları yıkanmaz. Sapları 1 parmak uzunluğunda bırakılır. Su kaynatılır ve soğumaya bırakılır. # İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır. Üzerine 1 tutam kaya tuzu serpilir. # Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir. # Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir. # Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir. # Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur. Birgün önceden kaynatılmış su dökülür. # Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Serin bir yere bırakılır. 10 gün sonra suyu eksilmişse tuzla karıştırıp eklenir. # Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir. Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.