Macar Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Macar TurşusuMALZEMELER 1 kilo taze kabak, yarım kilo kuru soğan, 250gr kırmızı biber,250gr yeşil biber, yarım litre üzüm sirkesi, yarım litre su,1 tane limon ,yarım litre elma suyu, 1 tatlı kaşığı hardal hohumu ,2 dal dereotu, 1 tatlı kaşığı tane karabiber ve tuz YAPILIŞI Yarım litre suya elma suyunu,elma sirkesini,limonun suyunu ve tuzu ilave edip kaynatınKaynayınca doğranmış kabağı,doğranmış soğanı(piyazlık olacak),kırmızı biberi,yeşil biberide içine atınHepsi kaynamaya başlayınca 8 dakika daha kaynatınHardal tohumunu unutmadan ilave edip,sıcakken kavonoza koyunkapağını iyice kapatın2-3 hafta sonra yenilebilir |
|