![]() |
Macar Turşusu
MALZEMELER
1 kilo taze kabak, yarım kilo kuru soğan, 250gr kırmızı biber,250gr yeşil biber, yarım litre üzüm sirkesi, yarım litre su,1 tane limon ,yarım litre elma suyu, 1 tatlı kaşığı hardal hohumu ,2 dal dereotu, 1 tatlı kaşığı tane karabiber ve tuz YAPILIŞI Yarım litre suya elma suyunu,elma sirkesini,limonun suyunu ve tuzu ilave edip kaynatın.Kaynayınca doğranmış kabağı,doğranmış soğanı(piyazlık olacak),kırmızı biberi,yeşil biberide içine atın.Hepsi kaynamaya başlayınca 8 dakika daha kaynatın.Hardal tohumunu unutmadan ilave edip,sıcakken kavonoza koyun.kapağını iyice kapatın.2-3 hafta sonra yenilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.