ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Macar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192452)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Macar Turşusu
 
MALZEMELER


1 kilo taze kabak,

yarım kilo kuru soğan,

250gr kırmızı biber,250gr yeşil biber,

yarım litre üzüm sirkesi,

yarım litre su,1 tane limon

,yarım litre elma suyu,

1 tatlı kaşığı hardal hohumu

,2 dal dereotu,

1 tatlı kaşığı tane karabiber ve tuz


YAPILIŞI


Yarım litre suya elma suyunu,elma sirkesini,limonun suyunu ve tuzu ilave edip kaynatın.Kaynayınca doğranmış kabağı,doğranmış soğanı(piyazlık olacak),kırmızı biberi,yeşil biberide içine atın.Hepsi kaynamaya başlayınca 8 dakika daha kaynatın.Hardal tohumunu unutmadan ilave edip,sıcakken kavonoza koyun.kapağını iyice kapatın.2-3 hafta sonra yenilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.