Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, turşusu

Karnıyarık Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıyarık Turşusu



Karnıyarık Turşu - Karnıyarık - Turşu Tarifleri




12 adet sağlam ve hormonsuz patlıcan


Patlıcanlar çubuklu soyulur Orta kısmı boyuna kesilir ve bıçak yardımıyla içi biraz boşaltılır Tam ortasına kapanmaması için patlıcan sapı konur Yorgan iğnesiyle uçlarından ipe dizilir Açık havaya asılır (Güneşin bol olduğu mevsimde, tercihen Ağustos ayında kurutulur)


Kurutulduktan sonra 2 Hafta sirkeli suda bekletilir ve 2 hafta sonunda karnıyarık turşusu hazır olarak saframızda yer alır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.