ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karnıyarık Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192446)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Karnıyarık Turşusu
 
Karnıyarık Turşu - Karnıyarık - Turşu Tarifleri




12 adet sağlam ve hormonsuz patlıcan


Patlıcanlar çubuklu soyulur. Orta kısmı boyuna kesilir ve bıçak yardımıyla içi biraz boşaltılır. Tam ortasına kapanmaması için patlıcan sapı konur. Yorgan iğnesiyle uçlarından ipe dizilir. Açık havaya asılır. (Güneşin bol olduğu mevsimde, tercihen Ağustos ayında kurutulur.)


Kurutulduktan sonra 2 Hafta sirkeli suda bekletilir ve 2 hafta sonunda karnıyarık turşusu hazır olarak saframızda yer alır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.