Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürlük, pancar, turşusu

Garnitürlük Pancar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlük Pancar Turşusu



Garnitürlük Konserve - Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:


1 kg pancar

10 diş sarımsak

1 dolu çorba kaşığı tuz

Sirke

Yapılışı:


Pancarlar çok iyi yıkanır Üzerine su konur yumuşayana kadar haşlanır Sıcakken kabukları soyulur


Birkaç parçaya kesilir1 litrelik kavanoza yerleştirilir Üzerine doğranmış sarımsak ve tuz konur


Kavanozun yarısına kadar sirke doldurulur Kalan yarısı pancarın haşlama suyuyla tamamlanır


Kapağı sıkıca kapatılır 10 gün kadar sonra kullanılabilir Özellikle salata yapımlarında tercih edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.