ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Garnitürlük Pancar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192442)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:51 AM

Garnitürlük Pancar Turşusu
 
Garnitürlük Konserve - Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:


1 kg pancar

10 diş sarımsak

1 dolu çorba kaşığı tuz

Sirke

Yapılışı:


Pancarlar çok iyi yıkanır. Üzerine su konur yumuşayana kadar haşlanır. Sıcakken kabukları soyulur.


Birkaç parçaya kesilir.1 litrelik kavanoza yerleştirilir. Üzerine doğranmış sarımsak ve tuz konur.


Kavanozun yarısına kadar sirke doldurulur. Kalan yarısı pancarın haşlama suyuyla tamamlanır.


Kapağı sıkıca kapatılır. 10 gün kadar sonra kullanılabilir. Özellikle salata yapımlarında tercih edilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.