Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
konservesi, şeftali

Şeftali Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Konservesi



Şeftali Konservesi Tarifi - Şeftali Konservesi Yapılışı - Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır - Şeftali Konservesi Malzemeleri





Şeftali konservesinde size belli bir ölçü vermiyeceğimŞöyle söyliyebilirim,yaklaşık 2 kg şeftaliden üst ve alttaki kavanoz kadar konserve çıktıÜstteki küçük kavanoz şeftali püresi
Kabuklarını soyduğum şeftalileri robottan geçirdim10-15dakika kadar kaynatıp sıcakken kavanozlara koydum(Eğer kavanoz dolmazsa kaynar su ilave edebilirsiniz) Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirdim







Bir kavanoz da yarı reçel,yarı komposto kıvamında konserve hazırladımBunun içinde:
Tencereye 1 bir su bardağı şeker ve bir su bardağı su koydum10 dakika kadar kaynattım5-6 adet iri şeftaliyi soyup doğradımBu şurubun içine attım15 dakika kadar da bu şekilde kaynattımÜzerine gelen köpüğü aldımAynı şekilde sıcakken kavanoza koyup ters çevirdim



Bu şekilde hazırladığımız konserveyi,komposto olarak tüketebileceğimiz gibi,pastaların içine koyabilir,suyuyla da pastalarımızı ıslatabilirizEğer şeftaliyi dondurucuya koymak isterseniz,doğrayıp pişirmeden poşetlere koyun,ağzını kapatın,hepsi bu kadar…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.